ΜΠΑΡΑ

Κυριακή 18 Μαρτίου 2018

Σκάνδαλο Novartis: Νέα ντοκουμέντα καίνε Σαμαρά και Άδωνι που δήθεν δεν γνώριζαν τον Φρουζή

Σκάνδαλο Novartis: Νέα ντοκουμέντα καίνε Σαμαρά και Άδωνι που δήθεν δεν γνώριζαν τον Φρουζή

Τα νέα στοιχεία που προσκομίστηκαν στην Προανακριτική επιτροπή για το σκάνδαλο Novartis παρουσιάζει σήμερα μερίδα του Τύπου.
Από τα νέα ηλεκτρονικά στοιχεία, τα οποία προέρχονται από τους υπολογιστές της εταιρείας, αποδεικνύεται πως Α. Σαμαράς και Κ. Φρουζής είχαν στενές επαφές και πριν ακόμα ο σκευωρός καταλάβει τον πρωθυπουργικό θώκο.
Ο "ικανός" στο να κάνει δημόσιες σχέσεις και να φέρνει λεφτά στην εταιρεία Κωνσταντίνος Φρουζής είχε αναλάβει τις επαφές με τον Αντώνη Σαμαρά.
Η προσέγγιση Φρουζή καρποφόρησε, καθώς σε ένα ενδοεταιρικό σημείωμα φαίνεται ο Σαμαράς να ζητά ραντεβού με τον ισχυρό άντρα της Novartis, καθώς γράφει σε greeklish: "SAMARAS THELEI OPOS TOU EIPATE NA MILHSETE".
Στο νέο αυτό στοιχείο πρέπει να προσθέσουμε και το έγγραφο που κατέθεσε η προστατευόμενη μάρτυρας "Αικατερίνη Κελέση" στην επιτροπή, το οποίο είναι μια φωτοτυπία από ιδιόχειρο σημείωμα του Σαμαρά προς τον Φρουζή μετά την συνάντησή τους στο Μαξίμου, στο οποίο ο σκευωρός πρώην πρωθυπουργός του δίνει τα τηλέφωνα του υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα.
Ακολουθεί η σχετική εικόνα όπως διέρρευσε από το iefimerida:
Στα νέα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας υπάρχουν και οι σαφείς εντολές του Φρουζή προς τον Άδωνι Γεωργιάδη προς επίλυση προβλημάτων.
Συγκεκριμένα, το σημείωμα "Personal Note to MoH 2010 2013" το οποίο απευθύνεται στον τότε υπουργό Υγείας (minister of Health) Άδωνι Γεωργιάδη αναφέρει: "Σε παρακαλώ να παρακολουθείς εκ του σύνεγγυς, καθημερινά και προσωπικά, την εξέλιξη των ανωτέρω θεμάτων, δεδομένου ότι αφορούν στο άμεσα επόμενο διάστημα και από αυτά κρίνονται σχεδόν τα πάντα".
Όπως γράφει η "δημοκρατία" πρόκειται για οδηγίες Φρουζή προς Γεωργιάδη για την επιτροπή Προμηθειών Υγείας και για τις πληρωμές των νοσοκομείων, θέματα που τελικά διευθετήθηκαν με νομοσχέδιο του Γεωργιάδη.
Ακολουθεί η φωτογραφία που δημοσίευσε η εφημερίδα από την κοπή πίτας του ΣΦΕΕ που αποδεικνύει τις θερμότερες σχέσεις των δύο αντρών:


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου