ΜΠΑΡΑ

Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017

Θλιβερό απόκομμα εναπομείναντων γερόντων το κλεφτοΠασόκ


Θλιβερό απόκομμα εναπομείναντων γερόντων το κλεφτοΠασόκ
Ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία στην «φιέστα» της περασμένης Κυριακής για την ανάδειξη… ηγέτη του «νέου κυοφορούμενου φορέα της Κεντροαριστεράς» πέρασε «στα ψιλά» της ενημέρωσης, ακριβώς γιατί χαλάει όλο το ψεύτικο κλίμα της τεχνητής θριαμβολογίας των πασόκων και των συνοδοιπόρων τους για δήθεν «μαζική συμμετοχή».
Μιλάμε, φυσικά, για τον πολύ μεγάλο μέσο όρο ηλικίας αυτών που πήγαν να ψηφίσουν.
Στην «Καθημερινή» διαβάζουμε τα εξής χαρακτηριστικά: «Υπάρχουν ποιοτικά χαρακτηριστικά η ανάγνωση των οποίων προβληματίζει ιδιαίτερα. Συγκεκριμένα, η συμμετοχή των νέων ανθρώπων ηλικίας 17-44 ανήλθε μόλις στο 21%, την ώρα που στατιστικά αποτελούν το 56% του πληθυσμού. Το ποσοστό «πέφτει» ακόμα περισσότερο όταν το συγκεκριμένο ηλικιακό target group χωρίζεται σε υποομάδες. Ειδικότερα, η συμμετοχή στις ηλικίες 14-24 ήταν μόλις 3%, ενώ στις ηλικίες 25-34 έφθασε το 8%. Και στις δύο περιπτώσεις, κάτω από το μισό του συνολικού πληθυσμού. Στον αντίποδα, αν πάμε στις ηλικίες 55+, η συμμετοχή έφθασε στο 65%, όταν οι συγκεκριμένες ηλικιακές ομάδες στο σύνολο του πληθυσμού αποτελούν το 27%. Το καθ’ όλα απογοητευτικό είναι πως το ποσοστό συμμετοχή πιάνει “ταβάνι” όσο αυξάνεται η ηλικία. Συγκεκριμένα, στις ηλικίες 65+ υπήρχε η μεγαλύτερη συμμετοχή που άγγιζε το 40%».
Είναι ξεκάθαρο ότι τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η νέα εκλογική του αμφίεση αποτελούν ένα κόμμα της τρίτης ηλικίας, με ό,τι αναμφίβολα συνεπάγεται αυτό για τις όποιες μελλοντικές προοπτικές τους.
Η Ελληνική Νεολαία έχει ξεγράψει οριστικά και αμετάκλητα το κόμμα που έκλινε σ’ όλες τις πτώσεις την λέξη κλέφτης και το έδειξε περίτρανα (και) σ’ αυτή την πολυδιαφημισμένη, αλλά χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα, εσωκομματική εκλογική διαδικασία.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου