ΜΠΑΡΑ

Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017

98.420 θέσεις εργασίας χάθηκαν μόνο τον Οκτώβριο στην Ελλάδα των Μνημονίων


98.420 θέσεις εργασίας χάθηκαν μόνο τον Οκτώβριο στην Ελλάδα των Μνημονίων
Δύο ειδήσεις οι οποίες έγιναν γνωστές, έρχονται να προστεθούν ως σταγόνες στον ωκεανό των προβλημάτων που έφεραν τα Μνημόνια. Η πρώτη είδηση αφορά την σημαντική μείωση της απασχόλησης, η οποία καταγράφηκε τον Οκτώβριο, καθώς χάθηκαν 98.420 θέσεις εργασίας.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του πληροφοριακού συστήματος Εργάνη, το ισοζύγιο προσλήψεων-αποχωρήσεων στην εγχώρια αγορά εργασίας κατέγραψε  τον Οκτώβριο τη χειρότερη επίδοση από το 2011.
Συγκεκριμένα, οι αναγγελίες πρόσληψης ανήλθαν σε 208.643 και οι αποχωρήσεις σε 307.063, εκ των οποίων οι 81.021 προήλθαν από οικειοθελείς αποχωρήσεις και οι 226.042 από καταγγελίες συμβάσεως αορίστου χρόνου ή λήξεις συμβάσεων ορισμένου χρόνου.
Από τις 208.643 προσλήψεις, η μεγάλη πλειονότητα (62,2%) αφορά ελαστικές μορφές απασχόλησης. Ειδικότερα, 99.698 αφορούν μερική απασχόληση και 30.204 προσλήψεις αφορούν εκ περιτροπής εργασία.
Η δεύτερη είδηση αφορά τις νέες μειώσεις συντάξεων που αναμένουν οι εννέα στους δέκα πολίτες, ενώ ένα πολύ υψηλό ποσοστό, της τάξης του 84%, φοβάται ότι τα Ταμεία δεν θα είναι σε θέση να καταβάλλουν επαρκές συντάξεις στο μέλλον.
Τα συμπεράσματα αυτά προέκυψαν από έρευνα της εταιρείας MRB για λογαριασμό της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος.
Η έρευνα πραγματοποιήθηκε με τηλεφωνικές συνεντεύξεις σε άνδρες γυναίκες 25-54 χρονών, με τυχαίο και αντιπροσωπευτικό δείγμα, στοχευμένου πληθυσμού 1.000 ατόμων, σε πανελλαδικό επίπεδο.
Πιο αναλυτικά, τα βασικά ευρήματα είναι τα ακόλουθα:
- Το 86% των πολιτών εκτιμά ότι δεν είναι ασφαλή τα ασφαλιστικά ταμεία της χώρας.
- 78% θεωρεί ότι η οικονομική κατάσταση των κρατικών ασφαλιστικών ταμείων θα επιδεινωθεί περαιτέρω.
- 84% των πολιτών φοβάται ότι τα ασφαλιστικά ταμεία δεν θα είναι σε θέση να καταβάλλουν επαρκείς συντάξεις στο μέλλον, ενώ το 89% αναμένει μείωση των κρατικών συντάξεων.
- Το 91% των πολιτών θεωρεί ότι δεν θα επαρκεί η σύνταξη του για να καλύψει τις ανάγκες που θα δημιουργηθούν στα χρόνια της σύνταξης.
- Το 62% των ερωτηθέντων δεν είναι ικανοποιημένο από τις κρατικές παροχές υγείας.
Και δυστυχώς, μέσα στην θύελλα των Μνημονίων οι δυσάρεστες ειδήσεις συνεχώς θα αυξάνονται.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου